Son Yayınlanan

Karışık Makaleler

Akademik Çalışmalar

Kitaplar, Makaleler, Tezler

32 akademisyen bir araya gelerek "METAVERSE - Geleceğin Dünyalarını İnşa Edecek Teknolojiler, Fırsatlar ve Tehditler" isimli kitabı yayınladık. Bu kitap önce Nobel'den yayınlandı. Daha sonra ABD merkezli springer yayınevi Metaverse serisine eklemek üzere talep etti ve yazarların onayı ile yayınladı. Hep biz birilerinin yayınlarını Türkçe'ye çevirmeye çalışırken Türk Akademisyenlerin hazırladığı bir yayın dünyanın en büyük yayın evlerinden biri tarafından talep edildi. Yani dünyayı ilgilendiren geleceğin teknolojileri hakkında hazırladığımız bu kitap "tersine beyin göçü" yaptı.

Dijital Kitle İletişim Kuramları başlığı altında özellikle web teknolojilerinin gelişmesinin ardından devrimsel nitelikteki etkileşimli ortamda gelişen yeni iletişim biçimlerini sistematize eden bilim adamları ve onların teorilerini incelenmektedir. 

Uluslararası Haber Kanalı Trt World’ün Kovid-19 Küresel Pandemi Krizi Döneminde Sosyal Medya Kullanımı isimli bu makalede Kovid-19 salgın sürecinde insanların haber kaynağı olarak sosyal medyayı daha yoğun bir şekilde kullanmaya başlamasıyla ortaya çıkan süreç incelenmektedir. Türkiye’nin İngilizce yayın yapan kanalı TRT World'ün pandemi döneminde yaptığı sosyal medya paylaşımları bu makalenin temel çıkış noktasını oluşturmaktadır.

Her kültür, renk ve dilden insanı bir araya getiren internet, küresel vatandaşın ana arteri olurken etik anlamda birçok yeni sorun alanı da oluşturmuştur. Mehmet Varış ile birlikte yazdığımız bu akademik makalede sosyal medyada nefret söylemi üzerine Türkiye'de oluşan dijital ortamı değerlendirdik.

"Diyalojik Halkla İlişkiler Bağlamında Dijital Diplomasi: Zeytin Dalı Operasyonu" başlıklı bu doktora çalışması 2022'de Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından kabul edilmiştir. Türkiye'nin güvenlik alanında temel paradigmalarını değiştirdiği ve terörü sınır dışında etkisiz hale getirme hedefiyle gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Operasyonu tarihsel manada Türk güvenlik ve Dış Politikasında yeni bir başlangıcı bize göstermektedir. Bunu tüm iletişim kanallarını kullanarak dünyaya diplomatik bir dille anlatmak tüm dünyanın orada olduğu dijital iletişim kanallarını etkili ve verimli kullanmak vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Bu saikten hareketle yola çıkan tezimiz dijital diplomasi açısından en verimli iletişim stratejisi olduğundan yola çıkarak "diyalojik iletişim" kuramının uygulanabilir alt yapısını kullanmıştır.

Planlı Medya Faaliyetlerinin Seçmen Davranışı Üzerine Etkisi: Genç Parti Örneği başlıklı bu yüksek lisans çalışması 2004'te Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından kabul edilmiştir. Siyasal kampanyaların iletişimsel yapısı üzerine derinlemesine bir analiz yapılırken 2002 seçimlerinde kendinden beklenmeyen oranda bir oy alan Genç Parti'nin seçim kampanyası incelenmiştir. 

Bölümler